Prejeli smo naziv DigiVzornik 2023

20. 12. 2023

Mestna občina Ljubljana je prejela naziv DigiVzornik.si 2023 na področju javnega sektorja. Naziv, ki ga podeljuje Ministrstvo za digitalno preobrazbo, je priznanje za inovativno in učikovoto strategijo digitalnega razvoja, ki smo jo pripravili za obdobje 2023-2027.

Digi Vzornik
Foto: Marko Pigac, Ministrstvo za digitalno preobrazbo

Strategija digitalnega razvoja MOL je plod skrbnega sodelovanja z različnimi deležniki, vključno z meščankami in meščani, strokovno javnostjo in političnimi odločevalci. Pri njeni pripravi smo upoštevali ključne smernice evropskih in nacionalnih dokumentov, pri čemer je bilo osrednje vodilo izboljšanje kakovosti bivanja in dela v mestu s pomočjo digitalnih rešitev.

Strategija sledi vrednotam Vizije Ljubljane 2025 in postavlja meščanke in meščane v središče razvoja, pri čemer poudarja pomen zelenega in zdravega mesta, ki spodbuja pravični ekonomski napredek, meščankam in meščanom pa zagotavlja (digitalno) varnost in transparentno delovanje.

Strategija se osredotoča na pet strateških ciljev, ki pokrivajo različna področja digitalnega razvoja in ponuja konkretne ukrepe in kazalnike uspešnosti. S tem smo v MOL vzpostavili temelje za sistematičen napredek na področju digitalizacije mesta.

Preberite več o nagradi DigiVzornik.